Over de Jongerentop010

Speak up!

Vrijdag 11 december, de dag dat alle Rotterdamse jongeren hun stem laten horen!
50 gesprekken | 5 thema’s – onderwijs, toekomstperspectief, woonsituatie, maatschappelijke ongelijkheid en mentale gezondheid | 1 vraag: Hoe ga jij en jouw omgeving om met (de gevolgen van) de coronacrisis en wat heb je nodig om hier goed uit te komen? Speak up! 


De coronacrisis heeft al onze levens ingrijpend veranderd. Tijdens de Jongerentop gaan Rotterdamse jongeren tussen de 13 en 23 jaar met elkaar in gesprek over de impact van corona op hun leven en wat zij nodig hebben om hier goed uit te komen. 

 

You are invited!

Ben jij een Rotterdammer tussen de 13 en 23 jaar? Dan ben jij uitgenodigd! Denk mee, praat mee en doe mee tijdens de Jongerentop010. Laat van je horen en meld je aan. 

 

Oké, ik doe mee. En dan? 

Je doet natuurlijk niet (alleen) voor je lol mee aan de Jongerentop010. Je wilt dat het stadsbestuur in actie komt! 

Daarom zullen alle gesprekken die tijdens de Jongerentop010 worden gevoerd resulteren in minstens drie adviezen die door de Rotterdamse jongerenraad Young010 worden uitgewerkt en aangeboden aan het stadsbestuur. Zij gaan daarmee daarna aan de slag. Wij houden je hiervan op de hoogte. 

Laat je horen, jouw stem telt!  

De Jongerentop010 is een initiatief van Stichting LOKAAL en wordt georganiseerd in samenwerking met de Rotterdamse jongerenadviesraad Young010, de Rotterdamse gemeenteraad & de griffie, de Bibliotheek Rotterdam, Albeda, Zadkine en IKBENWIJ.